Geen vraag te gek
088 973 06 00

Hoe kan ik Facebook berichten vooraf inplannen en daarmee tijd besparen?

‘Wat moeten we nu weer op Facebook zetten’ is een opmerking die vaak voorbij komt. Begrijpelijk als je nagaat dat je meerdere berichten per week op Facebook plaatst. Hoe zorg jij ervoor dat social media geen dagtaak wordt?

Je staat fulltime in de winkel en hebt niet elke dag tijd om aan je social media kanalen te besteden. Gelukkig kun je berichten vooraf bedenken en inplannen op Facebook. Zo kun je op een rustige dag de Facebook berichten voor de rest van de week inplannen op en kun je de rest van de week met volle aandacht in de winkel staan. 

Onderwerpen bepalen

Welke berichten wil je delen? Dit dilemma kun je voorkomen door pijlers vast te stellen. Pijlers zijn onderwerpen waarover je op vaste dagen schrijft. Denk aan een pijler ‘nieuwe artikelen’ op maandag, ‘actie’ op woensdag of ‘inspiratie’ op vrijdag. Naast dat dit het voor jezelf eenvoudiger maakt om content te verzinnen, zorgt het ook voor diversiteit en consistentie op je pagina. 

Vooraf inplannen

Dan tot slotte nog een laatste tip met betrekking tot het vereenvoudigen van berichten plaatsen op je Facebook pagina, het inplannen van je berichten. Stel, je hebt op maandagochtend altijd een uurtje tijd voor Facebook maar de rest van de week kom je hier niet meer aan toe. Plan dan al je berichten voor die week tijdens dit Facebook-uurtje alvast in. Op je Facebook pagina kun je, zoals op onderstaande afbeelding zichtbaar, je berichten alvast klaarzetten. Je hoeft er dan niet meer naar om te kijken en je weet zeker dat ze op het door jou gekozen moment op Facebook verschijnen.


Facebook bericht schrijven

De nieuwe collectie is binnen of er is een tof evenement in de winkel-straat. Je staat te springen om het nieuwtje te delen met jouw volgers op Facebook, maar hoe ga je te werk? Lees hier hoe je een Facebook bericht schrijft.

Ledenadviesdag

Hulp nodig? Kom elke eerste maandag van de maand naar onze Ledenadviesdag voor een uur gratis advies van social media-adviseurs Tim Brussel en Charlotte Cozijn. Of bel/mail even, geen vraag te gek: 088-9730600 en info@inretail.nl.

Delen