Geen vraag te gek
088 973 06 00

Welke ruimte heb ik binnen een bestemmingsplan?

Wat is een bestemmingsplan?

Binnen een bestemmingsplan is vastgelegd welke ruimte binnen jouw gemeente is gereserveerd voor wonen, detailhandel, bedrijfsterreinen, infrastructuur, natuur, etc. De gemeente heeft de vrijheid om een bestemmingsplan tussentijds aan te passen, om zo ruimte te creëren voor nieuwe situaties. Ook jij kan de gemeente vragen het bestemmingsplan te wijzigen, bijvoorbeeld als jij een winkel wilt vestigen op een locatie die volgens het bestemmingsplan niet voor winkels bedoeld is.       

Het toestaan van een handeling

Heb jij te maken met een bestemmingsplan vraagstuk? Wil jij bijvoorbeeld een nieuwe winkel vestigen op een industrieterrein of een woonappartement op de bovenste etage van je winkel inrichten? Om te bepalen of dit mogelijk is, moet je bij de gemeente nagaan of het bestemmingsplan dit toelaat of dat er misschien ruimte is om dit toe te laten.

Hoe blijf ik op de hoogte van lokale en landelijke bestemmingsplannen?

Op de website van jouw gemeente kan je zien welke bestemmingsplannen er op dit moment zijn. Daarnaast kun je op de site van Ruimtelijke Plannen alle landelijke bestemmingsplannen inzien.

Wil je meer informatie over dit onderwerp, twijfel je of jouw plan binnen het bestemmingsplan past of heb je een conflict met jouw gemeente over de interpretatie van een bestemmingsplan? Neem dan contact met ons op via 088 - 973 06 00.

Delen