Geen vraag te gek
088 973 06 00

Week van de veiligheid: Cybercrime

Cybercrime of cybercriminaliteit houdt kortgezegd in: misdaad plegen met ICT, gericht op ICT. Je kan dan denken aan hacken, DDos-aanvallen of het verspreiden van virussen. Met name creditcard- of klantgegevens zijn interessant voor internet criminelen.

Om slachtoffer te worden van cybercrime hoef je niet eens in het bezit te zijn van een computer of internetaansluiting. Ook je telefoon, je bankpas of je auto kunnen doelwit zijn.

Gevallen die je nog wel eens voorbij ziet komen zijn daarnaast ook phishing of internetoplichting. Hopelijk heb je hier nog nooit mee te maken gehad maar toch weten we dat helaas 11% van de inwoners van Nederland dit wel heeft.

Naast de grote multinationals worden ook retailers geregeld slachtoffer van cybercrime. Erg vervelend, om de persoonlijke data die op straat ligt, alle rompslomp die erbij komt kijken met ook om de kosten die hiermee gemoeid gaan.
Via INretail kun je je voor dit laatste verzekeren. Een cyberverzekering verzekert je als ondernemer tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verlies van data, diefstal van gegevens en cyber-aanvallen. Je aansprakelijkheid van schade aan onder andere klanten, je eigen kosten en de gevolgschade zijn hiermee gedekt.

Wil je meer weten over deze cyberverzekering en je niet erger dan nodig laten treffen mocht dit je overkomen kijk dan hieronder.

Cyberverzekering

Delen