Geen vraag te gek
088 973 06 00

Tijd om te pieken!

De constatering dat 2018 tot nu toe niet bepaald positief is verlopen voor de Nederlandse sportdetailhandel staat gelijk aan het intrappen van een open deur.

Met name fysieke sportzaken hebben fors omzet moeten inleveren in vergelijking tot dezelfde periode van vorig jaar. Toch merk ik dat ondernemers in onze branche niet bij de pakken neer gaan zitten, maar de kansen die er liggen zo goed mogelijk oppakken. De start van het voetbal- en hockeyseizoen is daarvoor een uitgelezen moment.

Niets gaat meer vanzelf

Veel in teamsport gespecialiseerde winkels hebben de ‘stilte voor de storm’ benut om hun assortiment en de kennis en kunde van hun verkoopmedewerkers op orde te brengen. De filmpjes die ik op social media van sportwinkels voorbij zie komen, getuigen daarvan. Kortom: sportretailers die een sterke binding hebben met de sportverenigingen in hun omgeving, zijn er helemaal klaar voor. Dat is maar goed ook, want er moet nu écht wel iets gebeuren. Wie denkt dat het vanzelf wel goed komt, zit er goed naast. Niets gaat meer vanzelf.

Hét moment om te pieken 

Hoe waardevol is het dan wanneer je als sportondernemer kunt terugvallen op een groot potentieel aan verenigingssporters in een breed scala aan leeftijdscategorieën? Voetballers en hockeyers, om maar wat te noemen, zijn immers meestal niet alleen teamsporters. Ook individueel zijn ze vaak behoorlijk actief, bijvoorbeeld als hardloper, fietser of fitnessbeoefenaar. Doordat de sportclubs actief verwijzen naar jouw winkel, komen ze als het ware bijna vanzelfsprekend naar je toe. De komende weken zijn dan ook van essentieel belang om die sporters te bedienen. Deze periode moet het gebeuren, dit is het moment om te pieken! 

Delen