Geen vraag te gek
088 973 06 00

NOW llI en inspanningsverplichting scholing

Vanaf 15 februari kan de NOW III worden aangevraagd. Onderdeel van die aanvraag is dat je als werkgever verklaart dat je aan de inspanningsverplichting voor scholing van medewerkers voldoet.

Wat houdt deze verplichting nu eigenlijk in? Als werkgever dien je jouw medewerkers te stimuleren om een ontwikkeladvies aan te vragen of deel te nemen aan scholing. Doel van deze verplichting is het zorgen van baanbehoud. Daarnaast kun je zelf profijt van medewerkers hebben die nieuwe kennis en vaardigheden leren.

Hoewel deze regeling nog verder wordt uitgewerkt, is toch al een en ander bekend. Om werkgevers te helpen aan de om- en bijscholingsverplichting te voldoen zal in augustus de regeling NL Leert Door worden gelanceerd. Dit crisisprogramma bestaat uit meerdere onderdelen die hieronder worden toegelicht. Daarnaast biedt INretail al diverse mogelijkheden aan om aan de inspanningsverplichting te voldoen. Je kunt hier nu al mee aan de slag gaan! Lees hieronder hoe je dat doet.

Werkgesprekken

Tijdens werkgesprekken (ook wel functioneringsgesprekken genoemd) kun je jouw medewerkers wijzen op het belang van scholing en ontwikkeling. Met bijvoorbeeld ‘Open je Blik’ kun je op een speelse manier met jouw medewerkers hierover in gesprek gaan. Wij hebben diverse tools ontwikkeld om jou hierbij te helpen.

Ontwikkel en -loopbaanadvies

Vanaf begin augustus kan via het crisisprogramma van de overheid kosteloos een ontwikkeltraject worden gevolgd bij een loopbaanadviseur. Met behulp van loopbaanadvies kan een medewerker hulp krijgen bij het kiezen voor (bij)scholing, zicht krijgen op arbeidsmarktkansen tijdens de crisis en (bij ontslag) tips krijgen bij het vinden van ander werk en solliciteren. Klik hier voor meer informatie.  

We willen je hier ook nadrukkelijk wijzen op de mogelijkheid voor medewerkers om gratis loopbaan/ ontwikkeladvies aan te vragen. Dankzij subsidie vanuit het sociaal fonds Retail Non Food kunnen medewerkers  kosteloos gebruik maken van loopbaanadvies via werkindewinkel.nl via Youfit@retail en De Unie. Deze loopbaanadviseurs werken specifiek voor medewerkers en werkgevers in de retail non-food. Wijs je medewerkers op gratis loopbaanadvies of vraag zelf een gesprek aan! Op www.werkindewinkel.nl/loopbaanadvies vind je alle informatie.

Korte online cursussen, trainingen en opleidingen

Onderdeel van NL leert Door is de mogelijkheid om vanaf dit najaar kortdurende online cursussen-, trainingen en opleidingen te volgen. Medewerkers kunnen daardoor specifieke vaardigheden leren of vakgericht worden bijgeschoold. Ook kan een eerste module worden gevolgd voor een omscholingstraject. Welke opleidingen precies kunnen worden gevolgd en bij welke opleidingsinstanties dit kan is nog niet bekend. Wij zullen je hier later over berichten.

Wij hebben op deze pagina een aantal gratis e-learnings staan waar jouw medewerkers nu al mee aan de slag kunnen gaan om zich verder te ontwikkelen en beter inzetbaar zijn binnen jouw organisatie dan wel binnen de sector. Daarnaast hebben wij een groot aanbod van (korte) cursussen, trainingen en opleidingen voor de retail voor jou op een rijtje gezet.

Op WerkindeWinkel bieden wij bedrijven de mogelijkheid om medewerkers aan te melden voor gratis scholing ter waarde van € 1.250, -.  Het ministerie van SZW heeft INretail hiervoor subsidie toegekend. 2000 medewerkers kunnen gebruik maken van deze mogelijkheid. Wees er wel snel bij want op is op! Meer informatie vind je hier.  Gratis opleidingen t.w.v. € 1.250 voor retaillmedewerkers (werkindewinkel.nl) 

Tevens willen wij u wijzen op het aanbod van de e-academy, een gezamenlijk initiatief van INretail en Thuiswinkel.org. De e-academy biedt een mooi palet aan e-learnings zoals omnichannel retail, emailmarketing, online branding, conversie optimalisatie en nog veel meer. Deze e-learnings zijn zowel geschikt voor jou als ondernemer als voor de medewerker en worden ook aangeboden aan teams.

Naast dat het een verplichting is vanuit de NOW biedt het ontwikkelen van je medewerkers jouw als werkgever ook veel voordeel.  We adviseren je om je medewerkers blijvend te stimuleren om met hun eigen ontwikkeling en scholing aan de slag te gaan om te voldoen aan jouw inspanningsverplichting scholing.

Delen