Geen vraag te gek
088 973 06 00

Heb jij de radiocommercial al gehoord?

De voor jou bekende CBW-erkend TV-commercial is nu te horen op NPO radio 2 en Radio 10. Daarnaast zien kijkers van NPO gemist en RTL XL de advertentie van CBW-erkend voordat hun programma start.

Sinds 2018 zet CBW-erkend rond Pasen en de ‘oktober woonmaand’ landelijke campagnes in om de naamsbekendheid van CBW-erkend bij de consument te verhogen. Na 2 keer op televisie te hebben geadverteerd, is het nu de beurt aan radio en online video.

De eerste resultaten van de campagne laten zien dat het aantal bezoekers op de website van CBW-erkend aanzienlijk stijgt. De website heeft dit jaar, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (1 januari t/m 22 oktober), ruim 28% meer bezoekers op de website.  Eenmaal op CBW-erkend-site vinden consumenten alle aangesloten CBW-erkende winkels. Is jouw winkelprofiel al helemaal up to date?

Onderzoek

Voordat we de keuze hebben gemaakt om dit keer op radio en online video in te zetten, is er een onderzoek gedaan onder 103 Nederlandse respondenten door STER-reclame. In dit onderzoek is gekeken in hoeverre de bestaande commercial geschikt zou zijn voor deze nieuwe media. De CBW-erkend spot krijgt gemiddeld een 7,2 (benchmark van andere voorlichtingsvideo's = 6,6,). Daarbij is de spot bovengemiddeld boeiend, origineel en geloofwaardig uit de bus gekomen. Ook zegt 39% van de respondenten de website te willen bezoeken na het kijken van de commercial. Al met al positieve reacties op de spot.

Kijk en luister mee

De spot is tot en met aanstaande zondag te horen op NPO radio 2 en Radio 10. De doelgroepen van deze radiostations passen het beste bij de boodschap die wij vanuit CBW-erkend verkondigen: Kostbare aankoop? Koop bij een CBW-erkende winkel. Dan ben je zeker van je aankoop.

Voor online video is geen uitzendschema, er worden een x aantal impressies gegarandeerd in 2 weken tijd, en dit wordt ad random ingepland bij de verschillende programma's die via uitzending gemist worden bekeken.

Bekijk de online video

Delen