Geen vraag te gek
088 973 06 00

Gemiste kans

Het zal voor veel trouwe bezoekers aan de 50+ Beurs, die in september weer plaatsvindt, een rare gewaarwording zijn. Na tien jaar is er voor het eerst geen Schoenenplein.

In het afgelopen decennium groeide dit prachtige initiatief van de vereniging Gezond Lopen uit van een bescheiden presentatie van 16 vierkante meter naar een heus plein van 120 vierkante meter. En dan is het ineens voorbij. Over en uit.

Goed schoeisel

Wat mij betreft niet alleen jammer, maar vooral een gemiste kans. Want waar kun jij je als samenwerkende specialist, op het gebied van hoogwaardig schoeisel in het pasvormsegment, beter presenteren dan op de 50+ Beurs? Een evenement waar al vele jaren in groten getale senioren op af komen om zich te laten informeren en te oriënteren op producten en diensten die voor hen belangrijk zijn. Dat goed passend schoeisel daarbij hoort, staat buiten kijf.

Onderscheidend vermogen

En zo komt een einde aan de bijzondere samenwerking van gespecialiseerde schoenwinkels en leveranciers van pasvormschoeisel. Helaas krijgt men de beursdeelname niet meer gefinancierd. Enerzijds is dat begrijpelijk in een tijd dat de hele schoenenbranche zwaar onder druk staat en iedere marketingeuro twee keer moet worden omgedraaid. Anderzijds is het niet te rijmen met de zekerheid dat ‘onderscheidend vermogen’ één van de meest cruciale factoren is van ondernemen met toekomstvisie.

Eerlijke prijs

Het Schoenenplein was wat mij betreft een schoolvoorbeeld van datgene waarop een grote groep consumenten, de vitale en actieve senioren, zit te wachten: persoonlijk advies van deskundig winkelpersoneel en een ruime keuze uit hoogwaardige kwaliteit schoenen. Alleen daarom al is het verdwijnen van dit mooie initiatief een gemiste kans. Om maar niet te spreken van de bereidheid bij de doelgroep om deze service te belonen met een eerlijke prijs in al het ‘van-voor’ geweld. 

Essentieel: goede samenwerking

Nu is het vooral belangrijk dat we niet bij de pakken neer gaan zitten. Ja, het is jammer dat het Schoenenplein dit jaar niet op de 50+ Beurs staat. Laten we hopen dat het een 'incident' is en dat we elkaar volgend jaar weer kunnen verenigen op de beurs. Het blijkt maar eens te meer dat een goede samenwerking tussen leveranciers en retailers van belang is, willen we dit soort initiatieven in leven houden. 

Delen