Geen vraag te gek
088 973 06 00

CBW-erkend? Zorg dat je up-to-date bent!

In de afgelopen jaren is er het een en ander veranderd aan de CBW-erkend voorwaarden voor woonwinkels. Met onderstaande checklist kun je al jouw uitingen controleren en aanpassen. Zo ben je weer helemaal bij en haal je het optimale uit jouw deelname aan CBW-erkend.

Een CBW-erkende woonwinkel biedt garanties die een niet-CBW-erkende ondernemer niet kan bieden. Denk aan een onafhankelijke geschillenregeling en, niet onbelangrijk in deze tijd, een aanbetalingsregeling.

1. Heb je de meest recente winkelruitsticker op je ruiten?

Je krijgt ieder jaar twee nieuwe winkelruitstickers per vestiging, met jaartal. Als je de oude laat zitten, kunnen consumenten denken dat je alleen vorig jaar lid was en nu niet meer. Als je meer ingangen hebt, bestel dan in de ledenwinkel extra stickers.

2. Zijn al jouw vestigingen aangemeld bij CBW-erkend?

Als je dat niet hebt gedaan, kan het zijn dat de CBW-erkend-garanties niet van toepassing zijn! Check dit op de CBW-erkend-site door het zoeken naar een filiaal. Je bent verplicht je filialen aan te melden. Bel bij vragen met INretail 088-9730600, of stuur een mail aan administratie@inretail.nl.

3. Pas je de juiste voorwaarden toe?

Als CBW-erkende woonwinkel ben je verplicht de (meest recente) voorwaarden toe te passen. Daarin staan de garanties die jij en CBW-erkend de consument bieden. Als je verouderde voorwaarden toepast, dan beloof je misschien iets wat je niet kunt waarmaken. Controleer daarvoor het volgende:

 • de papieren voorwaarden, je vindt de laatste versie hier. De datum op jouw papieren exemplaren staat boven artikel 1. Is dat niet 1-1-2020? Bestel dan hier de nieuwe voorwaarden. En wist je dat je ze ook kunt downloaden zelf (laten) printen?
   
 • Staat er een oudere datum op de orderbevestiging?
  Vervang dan de tekst naar een meer neutrale tekst, zoals deze:
  “De CBW-erkend voorwaarden voor Woonwinkels maken deel uit van de koopovereenkomst. Opdrachtgever verklaart door middel van ondertekening de tekst van deze voorwaarden te hebben ontvangen."
   
 • Staat er iets over voorwaarden op jouw briefpapier? Dat kun je voortaan weglaten. Als je gebruik maakt van jouw briefpapier voor offertes, integreer dan een tekst over toepasselijke voorwaarden in het tekstformat van jouw offerte, in plaats van jouw briefpapier. Dat is ook gemakkelijk aan te passen bij veranderingen en je hoeft geen verouderd papier weg te gooien. Geadviseerde tekst:
  “De aan deze offerte gehechte CBW-erkend voorwaarden voor Woonwinkels maken deel uit van de koopovereenkomst. Opdrachtgever verklaart door middel van ondertekening de tekst van deze voorwaarden te hebben ontvangen”.
   
 • Zorg ervoor dat de informatie op jouw website up to date is en correcte informatie bevat. Soms wordt bijvoorbeeld vermeld dat CBW-erkend aanbetalingen terugbetaalt, dat is niet zo. Lees hier wat de garanties exact inhouden en check of jouw informatie klopt. Twijfel je? Stuur dan een linkje met de info op jouw site naar info@inretail.nl, dan kijken we even met je mee.

4. Heb je het nieuwe logo?

Check jouw briefpapier, website, offertes en orderbevestigingen. Staat daar het juiste, groene logo van CBW-erkend? Zo niet, download dan hier het juiste logo.

5. Update je profiel en word beter gevonden op cbw-erkend.nl.

Als consumenten zoeken op jouw naam op de CBW-erkend-site, dan staat daar een standaard-mededeling dat je CBW-erkend bent. Je kunt dit vervangen door jouw eigen verhaal, aangevuld met bijvoorbeeld de producten en merken die je verkoopt. Potentiële klanten kunnen dan naast op naam en woonplaats ook zoeken op product/merk en jou in het zoekresultaat terugvinden. Hier kun je ook jouw openingstijden invullen.

In 4 stappen een compleet profiel

6. Maak je al gebruik van de review-mogelijkheid van CBW-erkend?

Reviews zijn steeds belangrijker voor de oriëntatie van klanten. Veel klanten doen online vooronderzoek voordat ze op pad gaan voor een woonproduct. Maak daarvan gebruik door deel te nemen aan de CBW-erkend-reviews.

7. Maak gebruik van de promotiematerialen van CBW-erkend

CBW-erkend heeft nog veel meer promotiemateriaal: autostickers, flyers met standaard voor op de balie, ansichtkaarten. En veel daarvan is gratis. Check de ledenwinkel en bestel!

Delen