Geen vraag te gek
088 973 06 00

Wat is CBW-erkend Wonen?

CBW-erkend is een garantieregeling voor woon- en bruidsmodewinkels die aangesloten zijn bij INretail. Hier lees je wat CBW-erkend voor woonondernemers inhoudt.

Een CBW-erkende woonwinkel geeft een drietal consumentengaranties:

Consumenten die kopen bij CBW-erkende ondernemers krijgen deze garanties letterlijk op de koop toe. Veel consumenten willen daarom alleen kopen bij CBW-erkende ondernemers. Wie dat zijn is na te lezen op de consumentenwebsite van CBW-erkend. Hoe meer jij kenbaar maakt dat jij ook CBW-erkend bent, hoe beter herkenbaar je wordt voor potentiĆ«le klanten. Vul daarom jouw profiel op CBW-erkend.nl. Hoe? Volg deze 4 stappen en jouw profiel is up to date! 

De garanties zijn beschreven in heldere, transparante en evenwichtige voorwaarden, die altijd voldoen aan de laatste wetgeving. 

Download de algemene voorwaarden CBW-erkend Wonen

Niet-woonproducten verkopen?

In de huidige tijd van ondernemen kan het natuurlijk zo zijn dat je naast woonproducten, ook producten en diensten verkoopt die niet binnen de woonbranche vallen. Of dat je naast woonproducten verkopen, ook verbouwingen regelt. Het is goed om te weten wanneer je wel en niet de CBW-erkend voorwaarden mag gebruiken. De CBW-erkend-voorwaarden voor Woonwinkels en dus ook de CBW-erkend-garanties voor consumenten, gelden uitsluitend voor producten en diensten in de woonbranche.

Dit houdt verband met:

  • de deskundigheid van commissie en deskundigen in de geschillencommissie
  • verplichtingen uit bindend adviezen door andere woonondernemers binnen CBW-erkend opgelost moeten kunnen worden, als de ondernemer dit niet meer kan
  • de aanbetalingsregeling uitgevoerd moet kunnen worden door andere CBW-erkende woonwinkels.

Houd er dus rekening mee dat als je producten en/of diensten levert die buiten de woonbranche vallen, je de CBW-erkend-voorwaarden voor Woonwinkels voor deze overeenkomsten niet kunt en mag gebruiken.

Delen