Geen vraag te gek
088 973 06 00

Hoe zorg ik ervoor dat ik meer volgers krijg op Instagram?

Dit is een vraag waar veel ondernemers mee worstelen. Je hebt een Instagram pagina, maar hoe zorg je er voor dat deze ook veel wordt gevolgd. Hieronder staan wat tips beschreven die bij kunnen dragen aan een stijging van het aantal volgers op jouw Instagram pagina.

Zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt wie jij bent, wat de identiteit van de winkel is en wat je wilt uitstralen. Welke onderwerpen zijn belangrijk? Je kunt 3 of 4 onderwerpen kiezen waar je de content (beeld en tekst) onder hangt. Bijvoorbeeld persoonlijke verhalen (verjaardagen van personeel), de collectie, de winkelstraat en bijzondere evenementen in jouw winkel.

Maak de kijker nieuwsgierig naar de fysieke winkel

Heb je een kleine winkel en ben jij het gezicht van de winkel? Houd het dan persoonlijk en neem de kijker mee in jouw beleving. Grote kans dat klanten jou kennen en dat ze benieuwd zijn hoe het met je gaat. Ga je inkopen doen? Deel het! Ben je enthousiast over een evenement in de winkelstraat? Laat het zien! Ben je blij met de nieuwe collectie of heb je juist nog pareltjes hangen tussen de uitverkoop? Laat het de kijkers thuis zien en zorg dat ze een reden hebben om bij je langs te komen.

Maar hoe dan?

1. Wees kritisch op de kwaliteit van je beeldmateriaal

De eerste maar eigenlijk ook wel gelijk de belangrijkste tip is dat het van cruciaal belang is om beeldmateriaal van hoogwaardige kwaliteit te gebruiken of maken. Instagram is een app die zeer vluchtig en met hoog tempo wordt gebruikt. Als er een gebruiker op je pagina komt, scant hij snel door je laatste paar berichten heen en besluit vervolgens je al dan niet te volgen. De kwaliteitsstandaard ligt tegenwoordig zeer hoog waardoor je potentiële volgers snel afhaken als je pagina hier niet aan voldoet.

Naast dat de kwaliteit van je content hoog moet zijn moet het ook aansluiten op je doelgroep, inspirerend zijn en relevant. Als een Instagram bericht deze eigenschappen bevat, is deze van een hoge kwaliteit en zal dit over het algemeen ervoor zorgen dat gebruikers je sneller gaan volgen.

Een extra tip om makkelijker te kunnen inspringen op actualiteiten, en zo dus relevanter te worden voor jouw (potentiële) doelgroep, is het gebruik maken van een actualiteitenkalender. Een voorbeeld hiervan vind je hier.  

2. Ga de interactie aan met (potentiële) volgers

Zorg ervoor dat je de interactie aangaat met (potentiële) volgers. Dit zorgt ervoor dat bestaande volgers je blijven volgen en het kan een uitbreiding van je bestaande volgers aantal op gang brengen. Om te zien wat jouw (potentiële) volgers relevant vinden, kan je naar berichten gaan die je vindt onder de zoekbalk of naar berichten van ondernemers of pagina’s die eenzelfde doelgroep als jij hebben.

Bij deze berichten ga je naar het overzicht van mensen die een bericht op de desbetreffende pagina hebben geliked en zo kom je naar alle waarschijnlijkheid uit bij gebruikers die jouw kanaal mogelijk ook interessant kunnen vinden. Je kan nu gaan starten met het liken en reageren op hun berichten om zo je pagina onder de aandacht te brengen. Als je tip 1 ter harte hebt genomen kan dit ervoor zorgen dat wanneer deze groep op jouw pagina terecht komt ze je gaan volgen

3. Volg relevante volgers

Deze tip ligt eigenlijk in het verlengde van tip 2. Je kan er ook voor kiezen om relevante volgers van je concurrent of andere relevante pagina’s te gaan volgen. Deze gebruikers krijgen hier een melding van en als zij op je pagina gaan kijken, kan dit ervoor zorgen dat ze je terug volgen.

Kijk uit dat je niet veel meer gebruikers gaat volgen dan de hoeveelheid volgers die je zelf hebt. Dit zorgt er namelijk voor dat je aantal volgers en je pagina in zijn geheel minder serieus wordt genomen.

4. Maak gebruik van relevante hashtags

Door gebruik te maken van de relevante hashtags kun je ook nieuwe potentiële volgers bereiken. Meer informatie over het toepassen van  hashtags vind je hier.

Zoals al eerder vermeld, valt of staan tip 2 tot en met 4 bij het feit of je pagina goed in elkaar zit. Advies zou dan ook moeten zijn om eerst te zorgen dat je kwalitatieve, inspirerende en relevante content maakt en daarna pas aandacht gaat besteden aan de andere tips. Zorg ervoor dat de eerste kennismaking van potentiële volgers met jouw pagina een prettige is.

Blijf jezelf

Heb je service hoog in het vaandel staan? Wees ook online behulpzaam en ga met je (toekomstige) klanten online om zoals je ze ook in de winkel aanspreekt. Houd het dicht bij jezelf, er zijn tenslotte al genoeg anderen. 

Hulp nodig? Kom elke eerste maandag van de maand naar onze Ledenadviesdag voor een uur gratis advies van social media-adviseurs Tim Brussel en Charlotte Cozijn. Of bel/mail even, geen vraag te gek: 088-9730600 en info@inretail.nl.

Delen