Geen vraag te gek
088 973 06 00

Hoe maak ik gebruik van #hashtags op Instagram?

Je zul er vast al wel eens over hebben gelezen of mee te maken hebben gehad op Instagram, de hashtag #. Wat is het precies en waarom is het belangrijk om hier goed gebruik van te maken?

Hashtags zorgen ervoor dat je bereik wordt vergroot. Door het gebruik van hashtags is er namelijk een mogelijkheid dat mensen die je niet volgen je post te zien krijgen. Dit omdat zij of zoeken op een bepaalde hashtag of een hashtag volgen die jij hebt gebruikt.

Om  het effect van hashtags zo groot mogelijk te maken is het van belang dat je goede hashtags gebruikt.  Je zou hiervoor verschillende tools kunnen gebruiken, zo bestaan er lijsten met populaire hashtags. Daarnaast is het aan te raden om de hashtags die je bereid bent om te gebruiken te testen op bijvoorbeeld: https://hashtagify.me/hashtag/fashion.

Tot slot, is het vooral aan te raden om te gaan experimenteren met hashtags en ook goed de resultaten hiervan te meten. Kijk ook zeker bij pagina’s die je volgt en van concurrenten welke hashtags zijn allemaal gebruiken en op welke manier. Zo kom je er mede achter welke hashtags goed passen bij jouw specifieke doelgroep.

Hulp nodig? Kom elke eerste maandag van de maand naar onze Ledenadviesdag voor een uur gratis advies van social media-adviseurs Tim Brussel en Charlotte Cozijn. Of bel/mail even, geen vraag te gek: 088-9730600 en info@inretail.nl.

Delen