Geen vraag te gek
088 973 06 00

Ga ik stoppen of ga ik door met mijn onderneming?

Hoe kan ik op een verantwoorde manier mijn keuze te maken?

De adviseurs van INretail kunnen vaak een oordeel geven of het zinvol is om de activiteiten (gedeeltelijk) te stoppen of dat er nog mogelijkheden zijn om door te gaan.

Een van de regelingen die de overheid in het leven heeft geroepen om ondernemers financieel te ondersteunen is de NOW regeling (tegemoetkoming loonkosten).

Bij het aanvragen van de NOW zijn verschillende voorwaarden van toepassing. Eén van die voorwaarden is, dat je tijdens de periode waarvoor je tegemoetkoming krijgt geen ontslagaanvraag indient bij UWV op bedrijfseconomische gronden. Dat kan een reden zijn voor een werkgever om geen gebruik te maken van de NOW.

De adviseurs van INretail hebben een tool ontwikkeld om te bezien of het raadzaam kan zijn om nu maatregelen te treffen ten aanzien van het bezuinigen op de personeelskosten door bijvoorbeeld een ontslagaanvraag in te dienen of na pas afloop van de NOW periode. Soms kan het voor een ondernemer toch voordeliger zijn om toch nu al een ontslagaanvraag in te dienen

Wil jij meer weten wat voor jou de beste keuze is, neem dan vooral contact op met de adviseurs. Zij kunnen jou met raad en daad bijstaan. Neem contact op met INretail: 088 973 06 00 of info@inretail.nl en vraag naar de afdeling bedrijfsadvies of juridisch advies.

Delen