Geen vraag te gek
088 973 06 00

Bedrijfsadvies-blog: de zoektocht naar aanvullend werkkapitaal op korte termijn

Het lijkt zo voor de hand liggend: Retail ondernemers krijgen nog altijd, voorafgaand aan het verkoopseizoen, veel voorraad binnen. Dan zou je verwachten dat banken in deze terugkerende situatie ondernemers helpen met een passende financiering.  

Dit is de kop van een column van vorig jaar, helaas moeten we constateren dat het nog steeds moeilijk is om banken zo ver te krijgen om hier hun medewerking aan te verlenen. Je zou toch zeggen, dat zij, met hun jarenlange dienstverlening aan retailers, vanzelfsprekend hierin mee zouden gaan. Zij weten immers als geen ander hoe het eraan toe gaat in onze branches. Helaas moeten we toch steeds vaker constateren dat de traditionele banken ondernemers steeds meer in de kou laten staan.

Het is dan aan jou, als ondernemer, om de flexibiliteit te vinden en naar een financieringsoplossing te zoeken. Je kunt je betaaltermijn opschorten. Maar hiermee loop je vaak twee tot drie procent betalingskorting mis. Daarnaast is dit ook vervelend voor de relatie tussen jou en je leveranciers als jij niet of enkel in termijnen kan betalen. Het zijn bekende voorbeelden uit de branche, typisch terugkerende momenten voor met name retailers, die stress en onnodige energie met zich meebrengen. Dit terwijl jij als ondernemer je het liefst wil concentreren op de winkeloperatie. 

Wat kan je doen
Buiten dat het vervelend is, is het waarschijnlijk ook nog eens onnodig. Er zijn tegenwoordig namelijk zeer goede mogelijkheden voor retailers als het gaat om aanvullend werkkapitaal op korte termijn. Ben jij ook op zoek naar aanvullende financiering van seizoenvoorraad of andere vormen van werkkapitaalfinanciering, neem dan contact op met mij of met mijn collega Peter Wolfsen. De afdeling bedrijfsadvies van INretail is gespecialiseerd in het aanbieden van financieringsoplossingen voor ondernemers. Wij kunnen snel schakelen en kijken samen met jou welke mogelijkheden er beschikbaar zijn, voor jouw specifieke situatie.

Goede zaken gewenst!

PS
Onze collectieve partner Pin Voorschot kan je helpen, in samenwerking met Rob of Peter, bij het snel verkrijgen van een korte termijn financiering. Mocht je geen behoefte hebben aan voorraadfinanciering, maar wel bezig zijn met investeringen waar je financiering voor nodig hebt, neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.


 

Delen