Cursus Basis Preventiemedewerker

Elke organisatie met personeel is verplicht om minimaal één preventiemedewerker aan te stellen. Ben jij aangesteld als preventiemedewerker, of ga je deze rol in de toekomst op je nemen? Volg dan de cursusdag Preventiemedewerker op 3 of 7 oktober aanstaande.  

Als we een Risico Inventarisatie uitvoeren bij onze leden zien we dat de rol van preventiemedewerker vaak nog niet is ingevuld. Dit is een rol die cruciaal kan zijn voor het waarborgen van goede arbeidsomstandigheden.  

Tijdens de praktische cursus Preventiemedewerker krijg je inzicht in de achtergrond van arbeidsveiligheid en word je op de hoogte gebracht van de huidige wet- en regelgeving. Je vertaalt deze informatie naar je eigen organisatie. Als preventiemedewerker ben je het aanspreekpunt voor je collega’s en leidinggevenden. 

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus Preventiemedewerker: 

  • Functie en taken van de preventiemedewerker; 
  • Arbeidsrisico’s; 
  • Arbowetgeving; 
  • Basiskennis voor het uitvoeren van een eenvoudige Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E); 
  • De RI&E klaar… en dan? 

Investering: Voor leden bedraagt de investering voor de cursus Preventiemedewerker € 365,- excl. btw. Voor niet-leden bedraagt de investering € 565,- excl. btw. Dit is een all-in prijs inclusief lesmateriaal. 

Zien we je op 3 of 7 oktober in Zeist? Meld je nu aan via onderstaand formulier.  

Praktisch 

Datum: 3 of 7 oktober 2024  
Tijden: 10:00 uur tot 16:00 uur 
Locatie: INretail Zeist  
Aantal: Per cursus zijn er 12 plekken beschikbaar  

Aanmeldformulier

Datum*
Gert Dekker

Gert Dekker

RI&E adviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.