cijfers modebranche

Maandelijkse omzetcijfers modebranche

Mei 2024

Fashionretailers sluiten de periode mei 2024 positief met een omzetplus van 8% ten opzichte van dezelfde periode 2023. Dit blijkt uit het INretail fashionpanel. Ook het aantal verkochte stuks lag in deze periode met een 6% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal gerealiseerde transacties in deze periode lag gelijk. De omzetstijging is te verklaren door het hoger aantal verkochte stuks per transactie en door een hogere gemiddelde besteding van consumenten per transactie.  

‘Herfstweer’ speelt een cruciale rol  
Eind mei zien we de omzetontwikkelingen flink afnemen en ook in de eerste weken van juni zien we de benchmark niet boven het niveau van vorig jaar uitkomen. Het ‘herfstweer’ van de afgelopen weken speelt hierbij een cruciale rol. Tot en met week 24 van dit jaar zien we dat fashion retailers cumulatief een omzetplus realiseren van 1% (ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar). Enkel te verklaren door een gemiddelde hogere besteding per transactie.  

April 2024

Na het afronden van de april periode 2024 realiseren fashionretailers een cumulatieve omzetplus van 3% (ten opzichte van dezelfde periode 2023).  Dit blijkt uit het INretail fashionpanel. De belangrijkste verklaring voor deze omzetplus is een stijging van de gemiddelde bestedingen. Het aantal verkochte stuks staat nog steeds gelijk ten opzichte van 2023 en het aantal transacties blijft achter met -3%.

De periode april 2024 sluiten we af met een omzetplus van 3% ten opzichte van dezelfde periode 2023. Dit is echter een relatief positieve omzetontwikkeling. De afzet is met een kleine min gedaald (-1%) en het aantal transacties sterker met -5%.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Cijfers-modebranche-april.png
Henrike Bijlstra

Henrike Bijlstra

Coördinator Data & Onderzoek

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.