Weet jij als winkelgebied jongvolwassenen online te verleiden tot een fysiek bezoek? Onze studenten denken dat dit beter kan en gaan graag voor jouw winkelgebied aan de slag.
Om ondernemersverenigingen een helpende hand te bieden in de stap van offline naar online, of juist het combineren daarvan, hebben DNWS, INretail en De Digitale Werkplaatsen de handen ineengeslagen. Samen met de Digitale Werkplaatsen, koppelen we ondernemersverenigingen aan studenten van retail- en gerelateerde opleidingen van een regionale kennisinstelling. De studenten helpen ondernemersverenigingen om de (volgende) stap naar digitalisering te zetten en worden daarbij begeleid door ervaren docenten. De studentondersteuning vindt plaats tussen april en juni 2023.
De opdrachten worden uitgevoerd binnen een Landelijke Challenge. Hierbij nemen studententeams van de 20 verschillende Digitale Werkplaatsen het tegen elkaar op. De winnaar van de challenge zal worden aangewezen door een vakjury en de belangrijkste learnings uit de verschillende winkelgebieden worden gedeeld. Zo dragen we samen bij aan een gezond en bruisend winkellandschap!
De challenge richt zich op de volgende vraagstukken:
↳ Hoe verleid je als winkelgebied jong volwassenen online tot een fysiek bezoek?
↳ Hoe breng je met digitale oplossingen offline en online bij elkaar in jouw winkelgebied?
Meld je snel bij de Digitale Werkplaats bij jou in de buurt. Wees op tijd, want vol=vol.
Hoe het werkt
- Meld je aan via onderstaand formulier.
- De Digitale werkplaats uit jouw regio neemt contact met je op voor een intakegesprek om het vraagstuk te specificeren. Aan de hand daarvan gaan zij op zoek naar een studentengroep van een retail- of gerelateerde opleiding bij een regionale kennisinstelling, die je gaat helpen met deze uitdaging.
- Zodra de juiste studenten gevonden zijn, koppelt de Digitale Werkplaats de juiste contactpersoon aan jou. Verdere verfijning van de opdracht en werkzaamheden, wordt besproken tussen jou (ondernemersverenging), de studenten en de begeleider van de onderwijsinstelling.
Wat verwachten wij van jou als Ondernemersvereniging/Centrummanagement Organisatie?
Als een student of studententeam voor je aan de slag gaat, verwachten we dat je wekelijks contact hebt met de projectgroep. Te denken valt aan 1 tot 2 uur per week tijd voor de begeleiding. Zo kunnen de voortgang en eventuele tussenproducten besproken worden, wordt de student goed begeleid en kan de student daardoor voor jou het beste resultaat neerzetten.
Wat kan je van ons verwachten?
De studenten voeren de werkzaamheden uit in de periode april tot juni 2023. Het resultaat dat je als ondernemersverenging kan verwachten zijn concrete en bij jouw winkelgebied passende adviezen.
Let op: aanmelden is niet meer mogelijk voor 2023. De challenge tussen winkelgebieden is inmiddels van start, eind juni wordt de winnaar bekendgemaakt.
Individueel bedrijfsvraagstuk?
Heb je als retailer een vraagstuk voor studenten op gebied van digitalisering die betrekking heeft op alleen jouw bedrijf en niet zozeer het winkelgebied, meld je dan aan voor het EHBOR project.